Ο ειδικός για την τριχόπτωση είναι ο Δερματολόγος

Στο Derma Check η Dr. Λουκατου, αντιμετωπίζει όλες τις παθήσεις του τριχωτού της κεφαλής . Στην κλινική μας για την διάγνωση κάθε μορφής αλωπεκίας εφαρμόζουμε τις πιο σύγχρονες μεθόδους διάγνωσης και θεραπείας .

Τριχόπτωση ονομάζουμε την διαταραχή του κύκλου ζωής της τρίχας.Ο κύκλος της τρίχας διακρίνεται στην περίοδο ανάπτυξης , στην περίοδο ανάπαυλας, στην περίοδο πτώσης και αναγέννησης. Η τριχόπτωση είναι πάθηση και γι’ αυτό θα πρέπει ασθενής να προσέρχεται στο Δερματολόγο.

Αρκετές φορές η τριχόπτωση μπορεί να είναι σύμπτωμα που υποδεικνύει γενικότερη διαταραχή του οργανισμού και χρήζει αντιμετώπισης. Η αντιμετώπιση μιας τριχόπτωσης επιφέρει το αποτέλεσμα της υγείας των μαλλιών της πυκνότητας και της λάμψης. Αντίθετα η μη αντιμετώπιση μιας τριχόπτωσης μπορεί να επιφέρει ολέθρια αποτελέσματα οπως είναι η αλωπεκία.

  1. Κληρονομικότητα (Η κληρονομική προδιάθεση είναι ένας από τους σοβαρότερους λόγους που μαστίζει τον ανδρικό και γυναικείο πληθυσμό με αποτέλεσμα την Άνδρογενετική Αλωπεκία. 
  2. Ορμονικές διαταραχές( Διαταραχές ορμόνων όπως οιστρογόνα ,προγεστερόνη ,ανδρογόνα ,μπορεί να επηρεάζουν τον κύκλο ζωής της τρίχας).
  3. Αναιμία , Διαβήτης, σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών ,διαταραχές Θυροειδούς ,Είναι μερικές από τις παθήσεις οι οποίες μπορεί να επιφέρουν τριχόπτωση. 
  4. Αυτοάνοσα νοσήματα ( Γυροειδής αλωπεκία Ερυθηματώδης λύκος )
  5. Διατροφή , μη ισορροπημένες δίαιτες μπορούν να οδηγήσουν σε έντονη τριχόπτωση.
  • Stress, Έντονες στρεσογόνες καταστάσεις επηρεάζουν τον κύκλο της τρίχας και τον τριχοθυλάκιων.
  • Βαφές – χτενίσματα. Έντονες αλλαγές στο χρώμα των μαλλιών πολλές φορές μπορεί να οδηγήσουν σε έντονη τριχόπτωση. Σφιχτό δέσιμο των μαλλιών όπως είναι η αλογοουρά και ο κοτσος προκαλουν τριχόπτωση. 

Θεραπείες Προσώπου

Θεραπείες Σώματος

Δερματολογία Δέρματοχειρουργική

Hot θεραπείες

Κλινική μαλλιών